Το blog ειναι υπο κατασκευη δεν εχει ολοκληρωθει περιμενουμε και τιs δικεs σαs προτασειειs ( psaremaelada@yahoo.gr )σαs ευχαριστουμε.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ο βασιλιάς των δολωμάτων



  Τι πρέπει να ξέρεις για τον Φαραώ




Πολλοί τον αποκαλούν τον «βασιλιά των δολωμάτων», αφού είναι κατάλληλος για πολλά είδη ψαριών.
Αυτό το σκουλήκι γοητεύει πολλά είδη ψαριών με το αίμα του, ενώ στα πλεονεκτήματά του συγκαταλέγεται ότι φωσφορίζει. Έτσι είναι κατάλληλο ακόμα και για τα νυχτερινά ψαρέματα. Το αίμα του μαλαγρώνει την περιοχή που θέλουμε να δολώσουμε και είναι ό,τι πρέπει για μικτούς βυθούς, τραγάνες, και αμμώδεις βυθούς με φυκιάδες. Oι διαστάσεις του είναι εντυπωσιακές, καθώς το μήκος του ξεπερνά το ένα μέτρο και σαν δόλωμα είναι ακριβό στην αγορά.
Ο φαραώ ανήκει στα λεγόμενα σκληρά δολώματα και μπορεί να παραμείνει αρκετή ώρα ζωντανός μέσα στο νερό. Όταν θέλουμε ένα μεγάλο ψάρι μπορούμε να το δολώσουμε με την ειδική βελόνα σε μονάγκιστρη αρματωσιά. Για διπλάρι θα περάσουμε μικρότερα κομμάτια μέχρι να καλύψουμε το αγκίστρι. Αν θες να διατηρήσεις ζωντανό το σκουλήκι για πολλές ψαριές πρέπει να ξεκινήσεις να δολώνεις από την ουρά και να τον κάνεις να κοπεί μόνος του χωρίς να χρησιμοποιήσεις αιχμηρά εργαλεία. Απλά πίεσε με τα δάχτυλά σου το σημείο που θες να κοπεί. Αυτό εκτός από το ότι θα τον κρατήσει ζωντανό θα αποφύγεις και το ενδεχόμενο να σε δαγκώσει.
Σημειώνεται ότι το εν λόγω δόλωμα είναι για όλες τις εποχές και τα ψάρια που του έχουν αδυναμία είναι η τσιπούρα, ο σαργός, το μυλοκόπι, το λαβράκι και το φαγκρί.
Για να τον διατηρήσεις αρκετές μέρες πρέπει να τον έχεις σε ψυγείο σε θερμοκρασία 8 με 10 βαθμούς Κελσίου και να είναι σε λεκάνη με μεγάλη επιφάνεια. Το νερό πρέπει να καλύψει όλο το δόλωμα. Αν θες να τον διατηρήσεις για περισσότερο καιρό αλλά όχι ζωντανό μπορείς να του ρίξεις λίγο χοντρό αλάτι και να τον βάλεις στην κατάψυξη.

πηγη>thegreekz.com